Aanbod

Sensibilisering op fuiven, verkeersveiligheidsacties met je leden of helemaal zelf aan de slag in je jeugdwerking of sportclub? We hebben voor elk wat wils in ons aanbod.

En je kan gerust zijn; we hebben er allesbehalve saaie acties en taakjes van gemaakt.

Aanbod voor je fuif

Bij de ingang van je fuif kan het al eens wachten zijn... wat als je de fun al buiten begint, en je je gasten ook een duwtje geeft om nadien veilig thuis te komen?

Je bezoekers leren op een hilarische manier hoe hun reactievermogen beïnvloed wordt door alcohol, drugs of texten. Ze waggelen een parcours af met een alcoholbril, cannabis-bril of een focus-bril en voelen zo hoe vlug ze botsen of hun oriëntatie verliezen. Zowel voor deelnemers als omstaanders tegelijk een belevenis en een aha-moment.

Onze begeleiders van DUS zijn ook jong en spreken je publiek direct aan in de wachtrij. Er wordt erg veel gelachen, en ook serieus gesensibiliseerd.

Aanbod activiteiten voor groepen

Je wil jouw leden wel sensibiliseren voor veilig verkeer maar het mag niet saai zijn en het moet resultaat hebben? Dan is dit iets voor jullie.

  • In het Fietsatelier pakken we onze fiets onderhanden en doen we ook een fietsparcours.
  • In Samen op stap neemt onze begeleider je groep mee in een spel-wandeling langs gevaarlijke punten in de buurt van de vereniging
  • In Knus op de bus staat niet alleen het openbaar vervoer centraal, maar ook de dode hoek van een bus en hoe je als groep evacueert als het mis gaat.
  • Bij Fietsen in peloton leren we hoe je als groep fietst en je plan trekt als pech om de hoek komt kijken
  • Van A naar B is een stadsspel voor het wat oudere publiek, rond een mix van de thema's hierboven.

We stellen een dagdeel van 2 tot 3 uur samen, je kiest samen met ons wat best bij jullie past. Gratis voor alle jeugdwerkingen en sportclubs in Antwerpen.

Aanbod activiteiten voor groepsbegeleiders

Wil je zelf aan de slag? Past een activiteit voor je leden niet in je programma, maar wil je als vereniging wel iets doen aan de mobiliteitsuitdaging?

  • Een programma opzetten om verkeer naar je jeugdwerking of sportclub veiliger en meer duurzaam te maken?
  • Voorbereiden op ongevallen onderweg in groep?

Goed nieuws: we leren je met plezier hoe je dat aanpakt. Schrijf je in voor een van onze opleidings-avonden of organiseer een avond voor jouw jeugdwerking of sportclub als je met minimum 10 begeleiders bent. Gratis voor alle jeugdwerkingen en sportclubs in Antwerpen.