Tieners en jongeren zijn constant in beweging in de stad. Ze verplaatsen zich van school naar de sportclub, van vrienden naar de jeugdwerking. En dat doen ze op verschillende manieren.

Stad Antwerpen wil jongeren graag bewust maken van verkeersveiligheid en hen stimuleren om zich slim en duurzaam te verplaatsen in de stad. Daarvoor voorziet Stad Antwerpen een gratis aanbod van activiteiten, animatie en begeleiding rond verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit. Er zijn sessies voor voetgangers, fietsers, bromfietsers en prille autobestuurders. De workshops zijn vooral gericht op jeugdwerkingen en sportclubs die binnen hun werking aan de slag gaan met hun tieners en jongeren.

Dit aanbod van Stad Antwerpen is gratis voor alle jeugdwerkingen en sportclubs van Antwerpen, Berendrecht, Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Lillo, Merksem, Wilrijk en Zandvliet. 

Dus wil jij ook op een leuke en laagdrempelige manier bijdragen aan meer veiligheid in het verkeer, schrijf je dan snel in voor een workshop op maat!

Aanbod voor je fuif

Heb je een fuif? We brengen je bezoek bij de ingang in de sfeer met een knotsgekke sensibiliseringsactie. Ze leggen een parcours af met een alcoholbril of cannabisbril. Er wordt erg veel gelachen, en ook serieus gesensibiliseerd. Want we fuiven hard, maar komen ook graag veilig thuis. Gratis voor alle jeugdwerkingen en sportclubs in Antwerpen.

Aanbod activiteiten voor groepen

Aan de slag met tieners rond verkeer? Geen woorden maar daden! We trekken samen op verkenning in het verkeer, pakken onze fiets onderhanden of doen een stadsspel rond veilig en duurzaam. Voor tieners... of net iets ouder. We hebben verschillende activiteiten, je kiest samen met ons wat best bij jullie past. Gratis voor alle jeugdwerkingen en sportclubs in Antwerpen.

Aanbod voor groepsbegeleiders

Wil je zelf aan de slag? Een programma opzetten om verkeer naar je sportclub veiliger en meer duurzaam te maken? Voorbereiden op ongevallen onderweg in groep? Schrijf je in voor een van onze opleidingsavonden of organiseer een avond voor jouw jeugdwerking of sportclub als je met minimum 8 begeleiders bent. Gratis voor alle jeugdwerkingen en sportclubs in Antwerpen.

Bienvenu sur Createlli Lab